skip to Main Content

Wanneer buitenstucwerk?

U heeft een oud huis en u vindt de gevels niet mooi meer, de oude stuclaag laat los en heeft scheurvorming of u heeft gewoon een nieuw stuk bij uw huis aan laten bouwen. Allemaal mogelijkheden die u doen besluiten om de buitenkant van uw woning te laten stukadoren. Buiten het decoratieve aspect hebben gestukadoorde buitenmuren ook een vochtwerende werking.

Hoe kan buitenstucwerk worden afgewerkt?

Als eindafwerking kan gekozen worden uit verschillende soorten buitensierpleisters. Niet alleen voor binnenwanden raakt de gladde afwerking steeds meer in trek, ook voor gevels worden steeds vaker gladde pleisters gekozen.

Een andere mogelijkheid is een op cement gebaseerde mortel welke doorgeschuurd afgewerkt wordt en een licht korrelige structuur heeft. Dit wordt gedaan in ronddraaiende bewegingen met een schuurspons. Het is te vergelijken met schuurwerk. Na het drogen is deze licht grijs van kleur.

Voor het aanzicht, kan de gevel gesausd worden. Belangrijk is dat dit gebeurt met een goede latexverf. Zo kan de stuclaag blijven ademen en kan het woonvocht van binnenuit het huis verlaten en ontstaan er geen vochtproblemen.