skip to Main Content
Traditioneel stucwerk Bruggemann Stukadoor

Traditioneel Stucwerk

Dit project is een boerderij in Beekbergen. Deze boerderij stamt uit 1771. De scheuren waren zo groot dat je naar binnen kon kijken. Er zijn door ons spiraalankers aangebracht. Deze worden om de 50 cm haaks op de scheur, in de muur gefreesd en met een 2-componentenpasta vastgezet. Daarna kon het project traditioneel gestuct worden.

Klik op de foto voor meer foto's!

binnen-stucwerk_stukadoor-ben050912-16

Binnen stucwerk

Dit is een bestaande woning in de wijk De Maten in Apeldoorn. Het schoonmetselwerk is gepleisterd en uitgevlakt. Na droging zijn de muren afgewerkt met Schorspleister 2mm in kleur.

Klik op de foto voor meer foto's!

Brander Stucco Metallic

In een representatieve zakelijke omgeving of bij u thuis geeft deze wandafwerking de ruimte een persoonlijke zachte en sfeervolle uitstraling. Door de subtiele lichtspeling van de metallic deeltjes geeft het de ruimte een extra sprankelijk effect. Stucco Metallic is verkrijgbaar in 30 kleuren.

Klik op de foto voor meer foto's!

Lijsten en ornamenten

Bij dit project is het oude plafond volledig verwijderd. Een nieuw plafond van panlattenisolatie en gipsplaten is door de stukadoor aangebracht. Het plafond is uitgevlakt en afgewerkt met gipslijsten en ornamenten. Als laatste is het geheel gesausd. Een leuke bijkomstigheid is dat het gebroken ornament bij ons in de werkplaats lag, afkomstig uit een project uit de Parken, en na restauratie weer een nieuwe bestemming heeft gekregen aan de Soerenseweg in Apeldoorn.

Klik op de foto voor meer foto's!

Lijsten en ornamenten 2

Een woning in de Parken. Restauratie van een van de oudste plafonds in Apeldoorn (ongeveer 1870). Vanwege lekkage was een lijst in stukken gevallen. Alle stukjes zijn zoveel mogelijk aan elkaar gemaakt en daarna weer als een mooi geheel teruggeplaatst.

Klik op de foto voor meer foto's!

Pleisterwerk

Deze woning staat in de wijk Berg en Bos. De plafonds en wanden van de woonkamer zijn glad gepleisterd en daarna gesausd. Als verfraaiing is ook een plint in de hoek van het plafond en de wanden gemaakt. De plint is traditioneel gestukadoord.

Klik op de foto voor meer foto's!

Buiten pleisterwerk

Mooie, strakke, nieuwe plint gepleisterd om een oude Apeldoornse woning. Op de traditionele manier gepleisterd (zonder gebruik van metalen hoekstrippen).

Klik op de foto voor meer foto's!

Gevel pleisterwerk

Een echte Apeldoornse woning. Eerst is de verflaag bij deze woning verwijderd. Vervolgens is de woning vlakgepleisterd op zand-cement basis en later afgewerkt met fijn schuurwerk op cementbasis. De eigenaar heeft de woning in eigen beheer geschilderd.

Klik op de foto voor meer foto's!

Gevel bepleistering

Nog een oude gevel in de wijk de Heze in Apeldoorn. De oude sierpleister is verwijderd. Daarna uitgevlakt en afgewerkt met Spachtelputz in kleur.

Klik op de foto voor meer foto's!