skip to Main Content

Wat is schuurwerk?

Schuurwerk is een afwerking die vooral bekend is door zijn mooie vlammen. Het geeft uw woonvertrek een chique, klassieke en levendige sfeer, maar vooral een warme uitstraling.

Wanneer wordt schuurwerk gebruikt?

Schuurwerk is eigenlijk alleen geschikt is voor plafonds. Het aanbrengen van schuurwerk op wanden kan, maar heeft wel een paar behoorlijke beperkingen. Schuurwerk is erg mooi, maar zeer gevoelig voor stoten en vuil. Het is haast niet schoon te maken en bij beschadigingen kan het eigenlijk onmogelijk onzichtbaar gerepareerd worden. Schuurwerk kan binnenshuis overal aangebracht worden, natuurlijk moet er een goede ondergrond aanwezig zijn. Eenmaal gesausd verliest het wel zijn mooie vlammen. Een zeer goed en mooi alternatief is schuurspachtel.

Hoeveel soorten schuurwerk zijn er?

Er bestaat maar één soort schuurwerk. Wel kan schuurwerk anders ogen bij een ander in huis, omdat iedere stukadoor zijn eigen slag heeft bij het maken van de vlammen in het schuurwerk.

Hoe wordt schuurwerk afgewerkt?

Schuurwerk heeft een licht korrelige structuur, die wordt afgewerkt met een schuurspons. Door middel van slagen worden de vlammen aangebracht. In de volksmond ook wel het plafond met wolkjes genoemd.