skip to Main Content

Wat is sierlijstwerk?

Lijsten en ornamenten geven een stijlvolle en decoratieve uitstraling op uw wanden en plafonds.

Wanneer maakt u gebruik van lijstwerk?

In elk huis past lijstwerk. Of dit nou een oud herenhuis in de Parken met ornamenten en klassiek lijstwerk is, een stadswoning of zelfs een nieuwbouwhuis. Een sierlijst geeft net dat beetje extra, een mooie sfeer en stijlvolle uitstraling. Lijstwerk en ornamenten worden altijd op een vlakke ondergrond aangebracht. En komen het beste tot hun recht op een mooi gladgepleisterd plafond of muur.

Wat voor lijst of ornament kies ik?

U kunt een keuze maken uit boeken waar een groot assortiment aan sierlijsten/ornamenten in staan. Of u kunt kiezen voor de echte traditionele manier. De lijsten worden dan rechtstreeks door middel van een mal op het plafond of de muur aangebracht. Ook kunnen de lijsten gewoon op de werkplek gemaakt worden. In vaktermen hebben we het dan over: de lijsten worden getrokken.

Hoe wordt lijstwerk afgewerkt?

Lijstwerk hoort naadloos op elkaar aan te sluiten en in elkaar over te gaan. Na het drogen moeten lijst- en ornamentwerk nog gesausd worden. Aansluitingen en verstekken zijn dan niet meer zichtbaar en vormen één mooi egaal geheel met het plafond. Met lijst- en ornamentwerk creëert u niet alleen een andere ruimtelijke indruk, maar het is ook een mooie stijlvolle sfeerbrenger in ieder huis.